Onze producten

Productie, verkoop en standaard omwisselen van demineralisatoren voor de productie van gedemineraliseerd water

Voordelen van onze systemen (de-ionizers):

  • Bekomen van chemisch zuiver water van constante kwaliteit
  • Afschaffing van verpakt water (geen kannen, geen voorraad, minder logistiek)
  • Productie van gedemineraliseerd water precies wanneer nodig en met een aangepast debiet
  • Neemt weinig plaats in beslag
  • Permanente kwaliteitscontrole van het water (debietmeter of indicatie van de geleidbaarheid)
  • Aansluiting aan de waterkraan
  • Eenvoudige capaciteitswisseling mogelijk om aan te passen aan het verbruik van de klant
  • Economisch en ecologisch systeem

Onze systemen

Types N11 N20 N30 N40 N65 N105 N125
Diameter in mm 210 260 220 260 210 330 370
Hoogte in mm 480 540 1050 940 1425 1425 1425
Gewicht in kg 10 20 30 40 65 105 125
Debiet/uur in liters 125 250 300 500 1000 1500 2000
Autonomie in liters (gedemineraliseerd water) 450 800 1300 1700 2600 4500 5400

Hoe functioneren onze demineralisatie systemen ?

Sinds haar 20-jarig bestaan optimaliseert Aqua Resi Systems haar fabrikatieproces dat oorspronkelijk enkel voor laboratoria bestemd was.

Aqua Resi Systems werkt met het systeem van ionen wisselaar hars bevat in een wisselfles om het water te zuiveren. Het te behandelen leidingwater stroomt door harsen die als een filter werken en alle aanwezige mineralen tegenhouden. Het geproduceerde water is identiek als het gedemineraliseerd water voorradig in grootwarenhuizen maar van betere kwaliteit.

Het voordeel van dit systeem is dat het water volgens de afname vraag wordt geproduceerd en dus niet in kannen stagneert. Zo behoudt het gedemineraliseerd water al haar eigenschappen en is het “chemisch zuiver”.

In het tegenovergestelde geval, verliest het water dat in kannen stagneert haar eigenschappen na verloop van tijd en is het dus minder zuiver dan het geproduceerde water volgens uw verbruik. Het gedemineraliseerd water verkocht in kannen (in principe < dan 30 µs ) heeft dikwijls veel van haar zuiverheid verloren voordat het bij de eindgebruiker toekomt.

Ons demineralisatiesysteem door ionenwisselaars laat toe alle ionen in oplossing te verwijderen, silicium en de vrije co2 inbegrepen. Het laat toe een water met een geleidbaarheidvan minder dan 1 µs te verkrijgen door verwijdering van silicium. (het leidingwater heeft in vergelijking een geleidbaarheid van +/- 650 µs).

Om beter op de vragen van de klanten in te spelen heeft Aqua Resi Systems verschillende maten ontwikkeld in het gamma van zijn productiesystemen van gedemineraliseerd water. Dit laat toe aan twee belangrijke opgezochte criteria te voldoen: de kwaliteit van het geproduceerd water en het debiet van de productie.

Kwaliteit van het geproduceerde gedemineraliseerd water

De ionenwisselaars demineraliseren het leidingwater. Het gebruikte vervaardigingsproces, ook ‘mixed bed’ genoemd, is een systeem dat de beste kwaliteit van gedemineraliseerd water garandeert (< dan 1 µs ). Om grote hoeveelheden gedemineraliseerd water te produceren is het absoluut noodzakelijk om over een voldoende volume harsen te beschikken.

Geproduceerd debiet

Aqua Resi Systems adviseert de klant bij de keuze van het model. Het moet een voldoende minimumdebiet garanderen in funktie van het verbuik van de klant.

Wanneer de harsen verzadigd zijn en het water niet meer gedemineraliseerd kan worden, voert Aqua Resi Systems een standaardomwisseling door. Een identieke fles wordt geleverd met gereinigde (geregenereerde) harsen die opnieuw 450 tot 5400 liters water kan zuiveren.

Met uw systeem, zal jaar na jaar dezelfde kwaliteit van het gedemineraliseerd water geproduceerd worden.

Twee demineralisatoren kunnen eveneens in serie geplaatst worden om het debiet geproduceerd gedemineraliseerd water te verdubbelen.

Regeneratie van ionenwisselaars

Aqua Resi Systems regenereert de ionenwisselaars van de flessen afkomstig uit hun systeem. Wij regenereren ook, bij ons geleverde harsen in zakken of in bulk.

Vullen van gedemineraliseerde waterkannen

Het vullen van vaten of kannen met gedemineraliseerd water bij klanten is natuurlijk steeds mogelijk.

La qualité et le référencement ne se copie pas !