Welk water wordt gebruikt in een (stoom) strijksystemen ?

door | feb 17, 2021 | News | 0 Reacties

Modern strijken wordt gedaan met “stoomgeneratoren”. Het waterverbruik kan van persoon tot persoon verschillen, maar ligt in het algemeen rond één liter water per uur strijken.

Hoewel sommige fabrikanten het gebruik van stadswater aanbevelen, is de vraag of dit niet een zuiver commercieel argument is, aangezien de kwaliteit van stadswater enorm kan verschillen, afhankelijk van waar men woont. In éénzelfde straat kan een huishouden bijvoorbeeld op één waterleiding aangesloten zijn, terwijl het gezin aan de overkant op een andere waterleiding aangesloten kan zijn.

Afhankelijk van waar u woont, kan de kwaliteit van het “stadswater” dan ook totaal verschillend zijn van die van uw buurman.

Water en ijzer combineren niet goed samen en alle studies tonen aan dat verwarmingsweerstanden het best beschermd worden met een beetje kalksteen. Daardoor zijn deze weerstanden gemakkelijker te onderhouden en gaan ze langer mee.

Inderdaad, kalksteen is de beste isolator die er bestaat en daarom is een beetje kalkaanslag nodig om de weerstanden te isoleren (om roest te voorkomen). Als er te veel kalkaanslag is, warmen de metalen weerstanden minder goed op (hoger elektriciteitsverbruik), en beschadigt de kalksteen de stoomgenerator en in het bijzonder de gloeispiraal (weerstand).

Gemiddeld is de juiste mix 95% gedemineraliseerd water en 5% stadswater (d.w.z. een halve liter leidingwater voor een 10-liter reservoir met gedemineraliseerd water).

Afhankelijk van de streek en de plaatselijke waterhardheid is het duidelijk dat dit mengsel moet worden aangepast!

Een slecht watermengsel zal ofwel roest veroorzaken op de gestreken kleren (door teveel gedemineraliseerd water), ofwel een abnormale slijtage van de stoominstallatie veroorzaken met alle belangrijke kosten van dien (onderhoud, breuk, te hoog elektriciteitsverbruik, diverse wachttijden en tijdverlies… ).

Aqua Resi Systems bvba

Rue des Verreries 29b
bâtiment R27
7170 Manage

BTW : BE0468.211.872

Aqua Resi Systems sprl
4.4
Gebaseerd op 7 recensies
powered by Google
js_loader
La qualité et le référencement ne se copie pas !